Начин на приготвяне
За бисквитения блат разтопете маслото на слаб огън. Натрошете на трохи какаовите бисквити и ги смесете с накълцаните орехи. Прибавете бисквитените трохи в тигана при разтопеното масло и намачкайте, докато се смесят добре и сместа омекне. Оставете да се охлади.
За соления карамел поставете в загрят тиган кафявата захар с бучка масло и няколко капки вода. Оставете захарта да се разтопи. Добавете сметаната постепенно с бъркане. Когато карамелът се сгъсти, добавете и малко сол.
Пригответе пълнежа за чийзкейка като разбиете сметаната в купа. Смесете с крема сиренето и разбъркайте до гладка смес.
На дъното на десертни чашки поставете основа от бисквити, добавете пласт от сметановия крем, над него – пласт солен карамел и завършете отново с бисквити.