Начин на приготвяне
Всички продукти да са със стайна температура.
Пресейте брашното, бакпулвер, ванилията и какаото.
Разбийте яйцата със двата вида захар до хомогенна смес. Сипете олиото и прясното мляко, разбъркайте.
Сипвайте постепенно от сухите съставки към течните, като непрекъснато с бързи движения разбърквате с шпатула.
Не бъркайте продължително време, щом течните и сухите съставки се съединят, спрете разбъркването.
Във форма за мъфини сложете хартийки за печене, сипете във всяка от сместа, така че да ги покрие малко над половината. При печене ще се надигнат и има опасност, ако ги препълните, да излязат от формите.
Начупете шоколада на парченца и пуснете във всяко отделение на формата, без да ги натискате и бъркате, така парчетата шоколад ще останат отгоре.
Печете шоколадовите мъфини в загрята фурна на 170 градуса за 20 мин или до суха клечка.
Готовите кексчета извадете и охладете върху метална решетка.
От тази смес се получават 15 бр. шоколадови кексчета, стандартните форми са за 12 бр , ако ви остане от сместа, може да сложите и в купички за крем карамел.
Коментари