Начин на приготвяне
Вкусни напукани сладки, с които да изненадате своите гости.
Разтопете маслото и шоколада на водна баня и оставете леко да се охладят.
В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
В друга купа разбийте яйцата със захарта, прибавете ванилията, шоколада с маслото, а след това брашното, като бъркате с лъжица.
Получава се меко тесто, но в хладилника то се стяга.
Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за 3-4 часа или за цяла нощ.
От охладеното тесто за сладки оформете топчета с големина на малки орехи.
След това задължително ги оваляйте първо в кристална захар, а след това в пудра захар.
Подредете шоколадовите сладки в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга и печете в предварително загряна на 180°С фурна точно 10 минути.
Извадете перфектните шоколадови сладки за гости от фурна и оставете да се охладят напълно преди да ги преместите от тавата.