Начин на приготвяне
Първо загряваме фурната на 220 градуса и намазваме 12 формички с масло.
Разтапяме маслото в микровълновата печка и оставяме да се охлади, докато приготвяме другите съставки.
В голяма купа смесваме първо сухите съставки.
Изсипваме брашното, какаото, бакпулвера, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре.
В друга купа разбиваме яйцата, млякото, олиото, разтопеното масло и есенциите ром и ванилия.
С помощта на сито пресяваме сухите продукти и ги прибавяме постепенно към мокрите. Бъркаме с дървена лъжица или силиконова шпатула до пълното смесване.
Получената смес трябва да е гъста и лепкава. Натрошаваме шоколада на дребни парченца, добавяме и разбъркваме още веднъж.
Разпределяме равномерно сместа във всички формички, като ги пълним почти догоре. Печем на 220 градуса за 3 минути, след това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още 20 - 25 мин.
След като шоколадовите мъфини са готови, ги изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Получават се много пухкави и приятни на вкус двойно пухкави мъфини с какао и шоколад почти като от пекарна.
Да ви е сладко! :)
Ако тази рецепта ви е харесала, опитайте и тези рецепти за бананови мъфини и пухкави боровинкови мъфини.
Коментари