Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Дипове»Бърз дип със скариди за гости

Бърз дип със скариди за гости

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Бърз дип със скариди за гости
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Докато питието се изстуди, дипът ще е готов, а ние гарантираме, че гостите много ще го харесат"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г
  • готварска сметана - 300 мл
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите се бланшират и изчистват от главата и червото, ако не се купени вече почистени. Във вряла вода скаридите се потапят, докато порозовеят, а след това се почистват от главата и червото.

То се отстранява най-лесно с клечка за шишче или клечка за зъби.

В тиган наливаме 2 с.л. зехтин да загрее леко и слагаме скаридките да се запържат.

Поръсваме ги с по една щипка мащерка, черен пипер и сол. Разбъркваме.

Наливаме бялото вино и щом заври, добавяме и течната готварска сметана.

Разбъркваме и щом се сгъсти, бързите ни скаридки са готови.

Сервираме дипа охладен заедно с препечени филийки намазани леко с краве масло и пресован чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: