Сладки охлюви с ядки и извара

МариянаМарияна
Мастър Шеф
752
261
622
6
18/03/2019
"Може да са охлювчета, но свършват за минути - опитайте и ще се уверите сами"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното. Смесваме брашното с бакпулвера. В купа разбиваме с миксер яйцето и захарта много добре. Добавяме маргарина /с масло/, канелата, киселото мляко и солта и отново разбиваме. След това слагаме изварата вътре и разбъркваме с шпатула.

На части слагаме брашното и объркваме, доколкото можем, с шпатулката.

После замесваме тесто с ръце. Получава се меко и лепнещо. Оформяме го на топка. Оставяме тестото в хладилника, покрито с фолио, на хладно за 1 час да стегне.

Разделяме тестото на две по малки топки. Набрашняваме си плота и разточваме едната топка на правоъгълник с точилка. Режем през средата, така че да се получат две дълги и тесни части.

Смиламе ядките с машинка. Отгоре поръсваме с ядки и навиваме на руло. Така процедираме и с другите 3 рула. Прибираме ги в хладилника за кратко.

Загряваме фурната на 170 градуса. Вадим рулата и ги режим на шайби. Редим ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене и печем във фурната до готовност.

Вадим охлювчетата и оставяме да изстинат. Хапваме с кафе или сок.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар