Начин на приготвяне
Белим, измиваме и сваряваме цели картофа и моркова. Като се сварят, изваждаме, подсушаваме и настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме изварата, 3 с.л. сухи фини овесени ядки, 1 с.л. галета, 1 к.л. бакпулвер, сол, черен пипер и чубрица на вкус.
В отделен съд разбиваме яйцето с щипка сол. От него слагаме 2 с.л. към сместа за пръстенчетата. Омесваме хубаво и оставяме в хладилник за 30 минути на хладно.
От охладената смес вземаме топче и върху набрашнена хартия за печене оформяме по-дебели фитили, на които слепваме крайчетата и придаваме форма на пръстенчета. Поръсваме обилно с брашно и намазваме леко с разбитото яйце с четка.
Обръщаме, като си помагаме с шпатулка, за да намажем и от другата страна. Също с шпатулката слагаме пръстенчетата да се изпържат в загрято олио.
Трябва да се зачервят и от двете страни. Готовите пръстенчета изваждаме върху решетка. Може да поднесем като гарнитура или с млечен сос.
Коментари