Начин на приготвяне
Загрейте прясното мляко в касерола.
В купа разбийте жълтъците на яйцата заедно с 1-2 с.л. прясно мляко и супена лъжица брашно.
Разтворете инстантното кафе в малко вода и разбъркайте до получаване на гладка кашичка. Прибавете към жълтъците и разбъркайте.
Когато млякото се затопли, добавете пудрата захар и разбъркайте. Добавете и яйчената смес на тънка струя като бъркате енергично. Намалете котлона и гответе крема за още 4-5 минути, докато се сгъсти.
Свалете съда от котлона и добавете маслото и ваниловата захар. Прехвърлете топлия крем в плоска тавичка, покрийте с прозрачно домакинско фолио и оставете крема да се охлади.
През това време пригответе лешниковия крокан. Разтопете кафявата захар и добавете суровите белени лешници. Карамелизирайте ядките за кратко и прехвърлете сместа върху лист хартия за печене.
Оставете крокана да изстине и охлади напълно. Прехвърлете го в хаванче и стрийте на фин прах.
Начупете пакет бишкоти на половинки и ги напръскайте леко с коняк или уиски за повече аромат.
Подредете десерта в дълбоки чаши като редувате пласт от масления мока крем и пласт бишкоти. Поръсете с лешников пралин между пластовете.
Завършете крема с цели парченца от лешниковия крокан и бишкотени трохи и сервирайте.
Мока кремът с бишкоти и лешников крокан е готов.