Начин на приготвяне
Овесените ядки, двата вида брашно, кафявата захар, содата, какаото и щипката сол се сипват в блендер. Всичко се смила за кратко на средни обороти. Овесените ядки не трябва да стават на прах, а на ситни парченца. С тази процедура и сухите съставки ще се смесят идеално.
Добавят се маслото - студено, на парченца, медът, лимоновият сок и млякото и блендерът отново се пуска на средни обороти за няколко секунди. Трябва да се получи твърда паста, затова ако е нужно, прибавете още малко брашно от който вид предпочитате и отново завъртете с уреда за кратко.
Загрейте фурната до 200 градуса. От тестото формирайте топчета и ги сплесквайте и подреждайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.
Изпечете овесените бисквитки на два пъти за 10-12 минути всяка партида.
Оставете шоколадовите бисквитки с овесени ядки да изстинат и поднесете за закуска с чаша кафе или мляко, или пък ги пригответе за офиса или училище.
Да ви е сладко!
Коментари
Исках да попитам дали може да се замести меда с друг натурален подсладител като фурми например ?
Благодаря,