Начин на приготвяне
За френския сладкиш с ябълки и бисквити в тава, застлана с хартия за печене, на дъното подредете бисквитите. След това разтопете маслото и ги залейте с него.
Измийте добре ябълките, махнете дръжките и семките, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Сложете ги върху бисквитите.
В купа с бъркалка или миксер разбийте добре яйцата заедно със захарта. След това добавете млякото. Пресейте сухите съставки - брашното, канелата и ванилите. Добавете ги и разбъркайте всичко до еднородна смес. Залейте ябълките със сместа.
Печете френския сладкиш на средна решетка във фурната на 180 градуса за 40 мин.
Изчакайте да се поохлади малко и поднесете ябълковото изкушение.
Да ви е сладко! Вижте и други неустоими сладкиши с бисквити.