Пухкави банички-мъфини с лопуш и лук

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40213131
17/04/2019
"Пролетни банички, които приличат повече на мъфини и са вкусни, колкото банички и мъфини взети заедно "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко с шупналата сода. Подправяме с хималайската сол, чубрицата и черния пипер. Смесваме всичко заедно с шарлана.

Прясно набраните листа лопуш измиваме и нарязваме на ситни и къси лентички, а лука - на малки кубченца. Прибавяме ги към млечната смес.

Фините кори за баница нарязваме с голяма ножица – на малки квадратчета с големина около 1 см. Поръсваме ги върху плънката, като ги раздробяваме, за да не останат слепени. Разбъркваме хубаво – така че да няма сухи парченца кори.

Готовата смес разпределяме в 6 големи формички за мъфини (кръгли или правоъгълни), които предварително сме намазали с шарлан и по желание - леко напудрили с брашно.

Печем баничките на 200 градуса за 25 минути до наситено златист цвят. Ако фурната е прекалено силна, можем да ги печем на 180 градуса за около 30 мин.

Преди да ги извадим окончателно – проверяваме дали са напълно изпечени отвътре. Поднасяме баничките-мъфини още топли!

Чудесни и лесни пухкави млечни банички с лопуш и лук!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар