Начин на приготвяне
Това е идея за една много бърза вечеря, с която да усетите духа на Италия и да зарадвате своето семейство.
Малката тайна тук е начина на приготвяне, с който ще постигнете резултати на паста, която прилича на поднесена от автентичен италиански ресторант.
Лесното и практичното тук е, че сосът и пастата могат да се готвят по едно и също време и за кратко да имате на трапезата си чудесна вечеря или обяд.
Започнете с почистване на гъбите и лука. Нарежете лука на ситно, а печурките - на тънки филийки.
Сложете обилно количество вода да завира на котлона и я подсолете леко.
Загрейте и зехтина и в него запържете първо лука, а щом поомекне, сложете и гъбите. Гответе, докато те пуснат сосче и започнат да ухаят приятно.
През това време водата за пастата ще е завряла, затова сложете фусилите и следете минутите отразени на пакета за готовност до степен ал денте.
Сипете сметаната при гъбите, овкусете със сол и черен пипер и бъркайте на слаб огън, докато на съседният котлон пастата се свари до желаната степен - искаме да е ал денте, за да не се размеква впоследствие.
Взимайте от полусварената паста и заедно с малко от водичката, в която е вряла (замътнена от отделеното нишесте) сипвайте при соса. Така, докато прехвърлите цялата паста при гъбите и сметаната. Не слагайте прекалено вода.
Бъркайте така, за да поемат фусилите хубаво от соса и водичката да се изпари и се сгъсти. Тогава сипете на части пармезана - настърган, и с тигана повдигайте и подхвърляйте пастата - за това се иска малко техника и от първия път може да изпитате затруднение, но впоследствие ще свикнете и ще видите, че е лесно.
След като целият пармезан е поет от соса, сипете и моцарелата - настъргана и процедирайте по същия начин, докато се разтопи (на слаб огън).
Готовите фусили с гъби и сметана поднесете на момента.
По тази технология се постигат наистина учудващо добри резултати и пастата става много по-вкусна!
Добър апетит!