Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с лек крем и банани

Шоколадова торта с лек крем и банани

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Шоколадова торта с лек крем и банани
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Най-хубавите неща в този свят са незаконни, неморални или ... или тази шоколадова торта, от която ще изядете неприлично много"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • ванилия - 1 бр., есенция
  • какао - 1 - 2 с.л.
  • захар - 1 к.ч.
  • сметана - 1 к.ч., течна сладкарска
  • орехи - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • банани - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 к.ч.
  • За гарниране
  • орехи - 1 к.ч., смлени
  • Глазура
  • сметана - 100 мл течна сладкарска
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат яйцата и захарта, след това брашното, захарта, олиото. Добавя се сметаната, содата, ванилията и какаото. Разбива се с миксер, после се прибавят предварително смлените орехи. Сместа се пече в малка тава /около 20 см/ с хартия за печене. Пече се на 170-180 градуса около 30 минути или до суха клечка.

След това се охлажда и разрязва на две части. В подходяща форма се поставя единият блат за торта, поставя се крем от предварително разбърканите сметана, пудра захар и нарязан банан на малки парченца, отгоре - другият блат.

Накрая се прави глазура, като първо шоколадът се нарязва на ситно и поставя в купа, след това сметаната се загрява на котлона в касерола.

Преди да заври, се отстранява от котлона и се залива нарязаният шоколад.

Разбърква се до гладкост и се излива върху шоколадовата торта.

Гарнира се със смлените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: