Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички от триъгълни кори

Банички от триъгълни кори

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Банички от триъгълни кори
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
14/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Не сме силни по математика, но гарантираме, че баничките от триъгълни кори са много вкусни"

Необходими Продукти

  • кори - 1 опаковка триъгълни
  • сирене - 400 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири от яйцата се чукват в коляма купа. Разбиват се. Към тях се добавят лъжичка олио и киселото мляко. Разбиват се. Добавя се сол според солеността на сиренето. Сиренето се натрошава в купата.

Отново се разбърква до хомогенна смес. Подготвя се тава с хартия за печене, като може и да се намазни. Останалото яйце се разделя на белтък и жълтък в две малки купички.

Подготвят се триъгълни кори за баница, като за всяка баничка се използва по една кора. В широкия край на кората, по средата се слага от плънката. Всички краища на кората се намазват с белтъка.

Първо се загъват двата края, така че да затворят плънката да не излиза. След това баничките се навиват на руло. Нареждат се в тавата.

Това се повтаря до последната кора. Когато всички банички са готови, се разбива жълтък с малко олио. Баничките се намазват с разбития жълтък. Пекат се до готовност. Бърза и лесна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: