Начин на приготвяне
Четири от яйцата се чукват в коляма купа. Разбиват се. Към тях се добавят лъжичка олио и киселото мляко. Разбиват се. Добавя се сол според солеността на сиренето. Сиренето се натрошава в купата.
Отново се разбърква до хомогенна смес. Подготвя се тава с хартия за печене, като може и да се намазни. Останалото яйце се разделя на белтък и жълтък в две малки купички.
Подготвят се триъгълни кори за баница, като за всяка баничка се използва по една кора. В широкия край на кората, по средата се слага от плънката. Всички краища на кората се намазват с белтъка.
Първо се загъват двата края, така че да затворят плънката да не излиза. След това баничките се навиват на руло. Нареждат се в тавата.
Това се повтаря до последната кора. Когато всички банички са готови, се разбива жълтък с малко олио. Баничките се намазват с разбития жълтък. Пекат се до готовност. Бърза и лесна закуска!