Начин на приготвяне
Готовите кори разстиламе и разрязваме с остър нож на 5 равни части. Държим ги покрити, за да не изсъхват.
В купа натрошаваме сиренето, прибавяме разбитите яйца, киселото мляко и содата.
В друга купа сипваме олиото, прибавяме маслото и ги заливаме с горещата вода.
На чиста повърхност започваме да сгъваме баничките.
Взимаме една кора, мажем я с маслената смес с четка, поставяме втора кора върху нея и я намазване само в горната част.
С чаена лъжичка поставяме в долната част на корите от млечната смес.
Започваме да прегъваме нагоре по кората, като се стремим да запазим триъгълната форма, която сме направили с първото прегъване на корите върху сместа.
След като навием баничката я намазваме цялата с маслената смес.
Печем баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене.
На 15-тата минута вадим тавата и отново намазваме всички банички с маслената смес.
Допичаме до готовност.