Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки триъгълни банички

Малки триъгълни банички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Малки триъгълни банички
Снимка: Севда Андреева
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Търсим си компания за похапване. Вие свободни ли сте?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет, правоъгълни, от тънките
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 80 мл, гореща
  • масло - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите кори разстиламе и разрязваме с остър нож на 5 равни части. Държим ги покрити, за да не изсъхват.

В купа натрошаваме сиренето, прибавяме разбитите яйца, киселото мляко и содата.

В друга купа сипваме олиото, прибавяме маслото и ги заливаме с горещата вода.

На чиста повърхност започваме да сгъваме баничките.

Взимаме една кора, мажем я с маслената смес с четка, поставяме втора кора върху нея и я намазване само в горната част.

С чаена лъжичка поставяме в долната част на корите от млечната смес.

Започваме да прегъваме нагоре по кората, като се стремим да запазим триъгълната форма, която сме направили с първото прегъване на корите върху сместа.

След като навием баничката я намазваме цялата с маслената смес.

Печем баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене.

На 15-тата минута вадим тавата и отново намазваме всички банички с маслената смес.

Допичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: