Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Такос с наденички и сос

Такос с наденички и сос

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Такос с наденички и сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вкусно такос с наденички приготвити, с бира поднесете и с апетит хапнете"

Необходими Продукти

  • за тортилите
  • брашно - 430 г фино пшенично
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • вода - 220 мл
  • за плънката
  • наденички - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • царевица - 300 г (от консерва)
  • домати - 2 бр. (средни)
  • яйца - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за соса
  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 1/2 опаковка
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката:

Нарежете наденичките на средни по големина парченца и ги прехвърлете в силно загрят дълбок тиган с незалепващо покритие. Оставете ги да се запекат добре и добавете предварително нарязаните на тънки шайби чушки. Разбъркайте и оставете за 2-3 мин да се смесят ароматите. След това добавете царевицата и подправките. Добавете и нарязаните на кубченца домати, отново разбъркайте и оставете за още 4-5 мин. Накрая добавете и двете яйца, разбъркайте и снемете от огъня.

След това пригответе соса:

Нарежете лука на 4 и заедно с останалите продукти пасирайте в блендер.

Дойде ред и на питките:

От изброените съставки замесете меко тесто. Разделете го на 10 топки. Всяка от тях разточете на тънко и ги оставете да си починат за 10-на мин.

Печете тортила питките в силно загрят тиган за по 20 сек от всяка страна.

Върху всяка готова питка сложете от плънката и соса, завийте на руло и сервирайте вашите такос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: