Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Домашна Наденица»Агнешки наденички с доматен сос

Агнешки наденички с доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Агнешки наденички с доматен сос1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Домашни агнешки наденички или още малко по темата как да се наслаждаваме на живота, докато похапваме вкусно"

Необходими Продукти

  • галета - 1ч.ч.
  • мляко - 2/3 ч.ч.
  • кайма - 6 ч.ч. агнешка
  • чесън - 3 скилидки, счукан
  • кимион - 2ч.л.
  • магданоз - 2с.л.
  • брашно
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • За соса
  • доматено пюре - 2 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 1 глава, обелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете галетата с млякото. Прибавете каймата, лук и чесъна. Поръсете с кимион и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и омешайте сместа добре.

С ръце оформете каймата на малки дебели наденички. Загрейте зехтина и ги изпържете вътре за около 8 минути. Обръщайте ги, за да станат кафяви от всички страни. След това ги извадете и ги оставете да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия.

Смесете доматеното пюре с дафинови листа и лука в тиган и оставете сместа да къкри на огъня за 20 минути. След това прибавете вътре наденичките и гответе още 10 мкинути.

Сервирайте ястието, гарнирано с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: