Начин на приготвяне
Измийте тиквичката и я нарежете на тънки шайби с дебелина 0.5 см. Поставете шайбите в купа заедно с пресованите скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте внимателно и оставете настрани за 15 минути.
Пригответе си панировката, като разбиете яйцата и прибавете сметаната, разбъркайте. Прибавете солта, брашното и настъргания на ситно ренде кашкавал, разбъркайте до еднородна смес.
Отделно в чиния поставете брашно за овалване на тиквичките.
Нагрейте повечко олио на умерен огън, оваляйте тиквичките първо в брашното, а после потопете в панировката. Пържите до златисто кафяв цвят (става бързо) и ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Пригответе си вкусния чеснов сос, като обедините всички съставки и разбъркате много добре. Оставете соса в хладилник за 15 минути, да престои преди сервиране.
Поднесете панираните тиквички със соса.