Лятна редена манджа

Лятна редена манджа
Снимка: Ясмина Атанасова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лятна редена манджа с патладжани и тиквички - уникално вкусно постно изкушение."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • олио
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките и патладжаните на тънки колелца. Патладжаните ги слагаме в тавичка и ги посоляваме, за да премахнем горчивината им. Оставяме тавичката с патладжаните под наклон за 15-20 минути.

Междувременно обелваме и нарязваме картофите по дължина на ивици или пръчици. Изпичаме си двете чушки, обелваме ги и ги нарязваме. Настъргваме доматите, за да са ни готови да ги сгъстим, когато дойде момента. Нарязваме си магданоза на ситно.

И накрая обелваме чесъна, който оставям цял, защото ще го смеля с преса непосредствено преди да махна доматите от котлона. Патладжаните вече трябва да са отделили горчивата си течност и могат да бъдат измити в студена вода и подсушени.

Овалваме си патладжаните в брашно и пържим в сгорещен тиган с олио. След като приключим с патладжаните, ако се наложи си сменяме олиото и по същият начин си изпържваме тиквичките. Накрая си изпържваме и картофите.

Всички зеленчуци ги подреждаме в подходящ съд, като първо редим картофите, после патладжаните, тиквичките и накрая печените чушки и накрая посоляваме. Сгъстяваме за няколко минути доматите, докато им извори водата, посоляваме и малко преди да ги махнем от огъня си добавяме смления чесън.

Изсипваме доматите върху другите зеленчуци и поръсваме с пресния магданоз. Сервираме постната манджа с буца сирене.

Вижте полезна ли е кората на патладжана и разберете също какъв е гликемичният индекс на тиквичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: