Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бирени мезета»Тиквички с панировка в еър фраер

Тиквички с панировка в еър фраер

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Тиквички с панировка в еър фраер
Снимка: Дони Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
57 мин.
Порции
4
"Сервирайте панираните тиквички със сос по желание"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • панко галета - 80 г
  • царевично брашно - 80 г
  • кашкавал - 80 г
  • олио - около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, отрязват се краищата и се нарязват на парчета (първо се отрязва през средата, след това на половинки и после от всяка половинка се режат още на 2 или 3 триъгълни резенчета, зависи от дебелината на тиквичките).

В купа се разбиват яйцата, в друга се сипва брашното.

В трета се смесват галетата, царевичното брашно и настърганият на ситно кашкавал.

Първо всички парчета се овалват в брашно, след това се потапят в разбитите яйца, следва овалването в панировката.

Готовите панирани тиквички се подреждат във фраера и с помощта на четка се накапва по малко олио.

Пекох на 180°C за 12-13 минути.

Тази процедура повторих 4-ри пъти, докато приготвя всички тиквички с панировка във фраера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: