Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс в микровълнова

Кекс в микровълнова

Кекс в микровълнова1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
21 мин.
Порции
5
"За заети домакини, които нямат време да чакат по 40 минути фурната да изпече кекс, предлагаме тази хитра алтернатива"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • брашно - 125 г
  • захар - 125 г
  • орехи - 50 г (нарязани)
  • ром - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • За глазурата
  • марципан - 150 г
  • ядки - 16 бр. от орехи
  • мазнина - + брашно от формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В порцеланова купа се смесват размекнатото масло, брашното, захарта, орехите, ромът, яйцата, и бакпулверът.

Разбърква се добре с миксер до получаването на гладко тесто.

Слага се в намаслена и поръсена с брашно форма и без да се похлупва, се държи 9 мин при 600 Вт.

Кексът се оставя да изстине малко и се обръща върху скара.

Марципанът се разтопява за 1 ½ мин при 600 Вт и кексът в микровълнова се покрива с него.

Гарнира се с цели орехови ядки.

ВРЕМЕ: 10 ½ мин

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: