Начин на приготвяне
Измийте и нарежете плодовете на малки парчета.
Портокала обелете с помощта на нож, като отстраните много добре кората и бялата част.
Резнете с ножа до ципата от едната страна, а след това разрежете и от другата страна.
Извадете парчето чист портокал. Постъпете по същия начин и с останалата част. Готовите парчета подредете на дъното на чаша. Сложете една лъжица от маскарпонето.
Сложете ред банан, праскова, отново маскарпоне, круша и пъпеш. Добавете лъжица ванилов сладолед, а отгоре сметана. Декорирайте плодовата салата по желание и вкус.
* За маскарпонето има два варианта:
1. както направих аз - маскарпоне отделно, сметана отделно...
2. Да разбиете маскарпонето заедно със сметаната. Да напълните шприц и между ред плодове да слагате от получения крем.