Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Халва»Класическа грис халва

Класическа грис халва

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Класическа грис халва
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Понякога най-простичките десерти могат да ни донесат най-голямо удоволствие. Класическата грис халва е точно такъв"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • орехи - за поръсване
  • сладко - любимото ви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете я върху котлона и оставете да заври, добавете ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона.

В тиган нагрейте олиото и сипете гриса, разбъркайте и запържете до лека промяна на цвета.

На етапи при непрекъснато бъркане добавете сиропа и покрийте тигана с капака, оставете така за 5 минути.

След което сипете халвата в тава и след като се охлади, нарежете на парчета и поръсете със орехи, сервирайте с лъжичка от любимото ви сладко.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези изпитани рецепти за тахан халва или тази бяла халва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хубава рецепта! Това наистина е основното на грис халвата. Аз я модифицирах. Прибавих и една чаша мляко. Запържих грисът и захарта ( намалих я на 2/3 чаша) в краве масло и после добавих водата и млякото. Все хубаво става!
11.12.2023 00:48
6
1
Анонимен
Анонимен
на 1 чаша грис сложих 2 чаши вода и 1 чаша мляко
26.10.2021 18:19
8
1