Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи с орехи и кашкавал

Картофи с орехи и кашкавал

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Картофи с орехи и кашкавал1 / 2
29/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • орехи - 150 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, подсушете ги и ги нарежете на кръгчета (като за чипс).

Загрейте маслото и изпържете картофените кръгчета до получаване на златиста хрупка коричка.

Овкусете ги с подправките на вкус и наръсете с натрошените орехови ядки.

Объркайте добре и поставете в тавичка. Поръсете отгоре с кашкавала и запечете картофите в умерена фурна, докато кашкавалът се запече хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: