Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с киноа, фурми и лешници

Бонбони с киноа, фурми и лешници

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бонбони с киноа, фурми и лешници
Снимка: Ася Заевска
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
17
"За всички, които искат за живеят здравословно - вкусна алтернатива на шоколадовите бонбони са тези сурови бонбони с киноа, фурми и лешници"

Необходими Продукти

  • киноа - 50 г
  • фурми - 1 ч.ч.
  • лешници - 1 шепа
  • масло - 1/2 с.л.
  • лимонена захар - 1 к.л.
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1/4 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киноата в 300 мл вода на среден огън (около 20 мин).

Почистете фурмите от костилките. Поръсете ги с лимонената захар и с 2 с.л. топла вода.

Оставете ги да постоят така 10-на минути и ги прехвърлете в блендер.

Добавете меда, канелата, мекото масло и лешниците и пасирайте.

Към получената смес добавете сварената, изплакната и отцедена киноа.

Разбъркайте с лъжица и оформете с ръце бонбоните (при мен се получиха 17).

Съхранявайте бонбоните с киноа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: