Топла орехова халва

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Топла орехова халва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г
  • масло - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте нишестето в малко студено мляко. Смесете захарта с останалото мляко и я сложете на котлона да заври, при непрекъснато бъркане.

Нарежете или натрошете на едро ореховите ядки и ги запържете до тъмнокафяво в сгорещеното масло.

Когато орехите са готови ги залейте с горещото мляко и задушавайте поне 10 минути под похлупак на много тих огън.

Внимателно, на тънка струйка налейте размитото в мляко нишесте и кипнете сместа, като не преставате да разбърквате.

Свалете от огъня и сипете в подходящи купички или чаши. Поръсете с канела и поднесете още топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: