Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Мезета»Сос за рулца от раци

Сос за рулца от раци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Сос за рулца от раци
Снимка: Sevdalina Irikova
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
"Какво са рулца от раци без вкусен сос - всъщност не знаем, ние винаги ги поднасяме с този"

Необходими Продукти

  • майонеза - 1 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • лайм - 1 бр., сока от цитруса + 1/2 кората
  • каперси - 1 с.л., смлени
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • бял пипер - 1/2 к.л.
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Майонезата смесваме със заквасената сметана и овкусяваме с бял пипер и щипка сол.

Измитите зелени подправки нарязваме на ситно.

Изцеждаме сока от лайма и настъргваме кората на цитруса.

Каперсите смиламе или нарязваме на много ситно.

Смесваме всички съставки, като консистенцията на соса не трябва да е рядка.

Заливаме рулцата, които може да консумирате както сурови, така и след термична обработка.

Съвет: Ако нарежете рулцата в купа и ги поднесете като салата, можете да прибавите и малко царевица.

Заливате със соса и разбърквате. Поднесете охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: