Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Аранчини с рулца от раци

Аранчини с рулца от раци

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Аранчини с рулца от раци
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С хрупкава коричка и интересна плънка - тези ароматни аранчини грабнаха вниманието на всички"

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • рулца от раци - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. печени, червени
  • сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • за плънката
  • кашкавал - 150 г
  • за сос тартар
  • майонеза - 200 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. сварени
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода. Отцедете и оставете да се охлади. Към него добавете яйцето, нарязаните на ситно рулца от раци, чушките, сиренето, сол и пипер на вкус.

Разбъркайте добре. Оформете малки кюфтенца, като във всяко сложете по едно парче кашкавал.

Панирайте ги в галета и изпържете до златисто. В купа смесете майонезата и сметаната.

Добавете нарязаните на ситно яйца, краставички и чесън. Добавете сол и пипер.

Сервирайте оризовите кюфтета със соса Тартар.

Аранчините с рулца от раци са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: