Бобена салата с лютеница и кисели краставички

14/08/2019
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук и магданозът се накълцват на ситно, смесват се със сварения боб.

Морковът и киселите краставички се режат на малки кубчета.

Прибавя се лютеницата и сол на вкус, всичко се разбърква добре.

Към салатата понякога добавям и две щипки захар и две супени лъжици оцет за още по-добър вкус.

Бобената салата се съхранява в хладилник и се изважда 20-30 минути преди да бъде поднесена, за да не е прекалено студена и да се усещат по- добре вкусовете.

Класика, която е подходяща за всякакви поводи и често присъства на всяка българска трапеза.

Чудесна е и за гарнитура към свинско месо и наденици.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар