Топъл млечен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
105
207
16/06/2013
Приготвяне5 мин.
Готвене12 мин.
Общо17 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 966
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сос за Месо

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка за 1-2 минути - докато се позапържи.

Постепенно и при непрекъснато разбиване доливайте прясното мляко.

Оставете да къкри леко в продължение на 8-10 минути, като бъркате и накрая подправете със сол и бял пипер.

Може да разбиете соса с 1-2 жълтъка, след като леко се охлади.

Това е основната рецепта за млечен сос, и по желание към нея може да добавите различни подправки - зелени и сухи, пресен лук или чесън, майонеза, горчица, кетчуп и т.н.

Емайлирана касерола с декор 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана касерола с декор 16 см
11.30 лв.
Виж ››

Емайлирана касерола с универсална употреба - задължителна за всеки дом.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя Николова
Катя Николова
30.07.2013 16:29
Харесва ми соса,защотото става за вс. вид ястия
2
0