Паста от фурми

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Паста от фурми
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Перфектният здравословен заместител на захарта - с богат и наситен вкус"

Необходими Продукти

  • фурми - 400 г
  • кокосова вода - 1/2 к.ч.
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • вода - хладка за накисване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата от фурми е един перфектен заместител на захарта, богата на активни антиоксиданти, желязо, фибри, магнезии, мед, витамин С. Тя е чудесен подсладител, заместващ рафинираната бяла захар.

Количеството на продуктите може да варират според вкуса ви. В по-сладък вариант или смесен с ядки или тахан, пастетът от фурми

търпи много широки граници на интерпретации.

Фурмите накисваме в хладка вода за около 2 часа. Аз ги накисвам от вечерта.

В блендер поставяме отцедените фурми, като предварително отстраним костилката им.

Добавяме ванилията и водата от кокосовия орех.

Блендираме до хомогенна гладка смес. Може сами да изберете гъстотата на сиропа, като редуцирате или увеличите водата.

За предпочитане е да се съхранява в хладилник, за предпочитане в стъклен съд с капак - бурканче.

Към пастата от фурми можете да прибавите аромати - джинджифил, канела, какао, кокосови стърготини и други.

Можете да обогатите неговата консистенция с тахан - слънчогледов, лешников или други.

Ядките ще придадат на сместа по-богата текстура. Накиснати и обелени предварително, вие можете да подберете различни по вид - бадеми, лешници, кашу, фъстъци и други.

Аз обичам да експериментирам и много харесвам комбинацията, като към пастата от фурми прибавя сушени сини сливи, сушени кайсии, малко лешников тахан, смлени лешникови ядки, канела и гвоздейче карамфил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: