Начин на приготвяне
Почиствате лапада от жилавия гръбнак на листата и го слагате във вряща вода, за да се попари за около 15-20 минути.
След тава го изцеждате от водата с решетъчна лъжица и прибавяте към него всички останали продукти, като нарязвате лука на ситно.
Разбъркате хубаво всичко в голяма и дълбока купа, така че да се смесят добре всички продукти. След като се уверите, че всичко е смесено добре, изсипете в подходяща тава за печене.
Разпределете сместа равномерно спрямо големината на тавата и оформете равна повърхност. Запечете до леко зачервяване в загрята на около 250° C фурна. Запеканката е готова.
Не е нужно да се спазват прецизно грамажите на продуктите за това зеленчуково ястие, а е по-скоро въпрос на вкус. Истината се крие в опитването :)
Лападът с яйца и сирене на фурна е много вкусен.