Елда с плодово пюре за бебе

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
25/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата е много полезна за децата, защото в семената й се съдържат голямо количество фибри.

Зърнената култура не натоварва храносмилателната система на детето, защото съдържа пектин - вещество, което отстранява от тялото всички вредни вещества и значително подобрява процесите на храносмилане.

Богатото съдържание на желязо и лецитин повишава съпротивителните сили на организма.

За децата най-полезна е консумацията от цели зърна, тъй като в обвивките им се съхраняват всички полезни и ценни за доброто здравословно състояние вещества.

В съдържанието на елдата липсва глутен (най-трудно смилаемият протеин), което е прави чудесна диетична зърнена култура при деца, страдащи от глутеновата непоносимост.

Елдата има специфичен аромат и вкус, който децата не винаги приемат с желание. Затова трябва да се съчетава с аромати, които да притъпяват характерния й дъх.

За плодовото пюре е подходяща комбинацията с дъхавите праскови и пъпеш. За целта използваме пресни и здрави плодове, които измиваме и почистваме.

Обелваме мъхестата праскова и заедно с другите плодове поставяме в купа. Пасираме до гладкост и прехвърляме пюрето в купа. Към него прибавяме елдата, сварена в съотношение 1:2.

Смесваме съставките и поднасяме в порционна купичка. Гарнираме с ароматно малиново желе.

Останалата част съхраняваме в хладилник до 24 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар