Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с маслини и яйца

Пилаф с маслини и яйца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилаф с маслини и яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • маслини - 50 г обезкостени
  • олио - 4 с.л. (може и масло)
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Промиваме ориза под студена вода и добре го отцеждаме. Загряваме мазнината и запържваме в нея ситно нарязания лук. Когато омекне добавяме ориза и запържваме и него за 1-2 минути.

Добавяме и 2-3 ч.ч. топла вода, овкусяваме със сол и черен пипер и намаляваме огъня. В съда се поставят и предварително накиснатите в гореща вода маслини и цели скилидки чесън.

Захлупваме и задушаваме на слаб огън до готовност на ориза. При нужда можем да долеем още съвсем малко вода.

Ястието се сервира гарнирано с нарязани варени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: