Домашна топеница с червени пиперки

28/08/2019
"Повечко хляб си вземете, защото ще искате да отопите чинията, докато не изядете цялото сосче "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 952
  • Преглеждания за месеца2305
  • Преглеждания за седмицата1195
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лук - 4 глави
  • чушки - 4 бр. зелени
  • чушки - 4 бр. червени, печени и обелени
  • домати - 4 - бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам олиото и задушавам до омекване нарязаните глави лук.

Когато лукът омекне и стане прозрачен, добавям ситно нарязаните зелен и печени червени пиперки.

Запържвам за 1-2 минути и добавям доматите, нарязани на кубчета.

Овкусявам топеницата с чесън, сол и магданоз.

Готвя на тих огън домашната топеница с червени пиперки до изпаряване на излишната вода и сгъстяване.

Поднасям с топъл хляб и парче сирене.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лили
Лили
04.11.2019 13:36
Прекрасна, лека вечеря! Благодаря за вкусната рецепта :)
0
0