Начин на приготвяне
Измиваме чушките и отстраняваме семенната им част. Изпичаме ги и ги поставяме в съд с капак, за да се задушат и обелят по-лесно.
След като ги почистим, ги поставяме в блендер или в машинка за месо на ситна решетка. Използвала съм и функцията пасиране, както ви е удобно и с какъвто уред разполагате.
В подходящ съд със сгорещена мазнина задушавам чушките, докато се изпари течността им. Добавете сол на вкус.
Пюрето изсипвате в бурканчета и стерилизирате 30 минути след завирането на водата.
В обозначени с етикет бурканчета поставям по 1-2 люти чушки.
Така се консумира и от възрастни, и от децата.
Пюрето от червени пиперки е чудно.
Коментари
Благодаря за хубавата рецепта.