Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Кремсупа от картофи с чипс от бекон

Кремсупа от картофи с чипс от бекон

Кремсупа от картофи с чипс от бекон
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г на слайсове
  • картофи - 1.5 кг
  • моркови - 1 бр.
  • сушени манатарки - 50 г
  • лук - 1/2 глава
  • краве масло - 30 г р
  • прясно мляко - 100 мл
  • готварска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите и морковите. Слагаме ги в дълбок съд и наливаме вода, докато ги покрие.

Когато почне да ври, добавяме 50 г от бекона и сушените манатарки.

През това време накълцаната глава лук я задушаваме в маслото.

Когато се свари, всичко го слагаме в голяма купа и пасираме заедно с лука.

Накрая добавяме млякото и сметаната и бъркаме картофената супа за 5 минути на котлона.

Чипсът за нашата кремсупа от картофи с чипс от бекон го правим, като бекона на слайсове го сложим върху хартията за печене на 180°C на горен и долен реотан, докато изсъхне и стане хрупкав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: