Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Лучена супа»Лучена крем супа с бекон

Лучена крем супа с бекон

Лучена крем супа с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 80 г
  • лук - 4 глави
  • бекон - 150 г
  • брашно - 1 с.л
  • бяло вино - 250 мл
  • пилешки бульон - 500 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера, на тих огън, за около 20 минути в маслото се запържва нарязаният на дребно лук.

Прибавя се нарязаният на ситно бекон и се пържи още няколко минути, като огънят се увеличава малко. Лукът трябва да остане златист.

Поръсва се с брашно и след няколко минути се сипва виното и бульонът. Оставя се да кипнат.

Огънят се намалява и супата ври 30 минути. Прибавят се сметаната и нарязаният магданоз.

След 5 минути половината от лучената супа се разбива с пасатора, връща се при останалото количество, подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: