Начин на приготвяне
Първо, измивам киноата в няколко води, това е важна стъпка, преди да готвим.
Приготвям, като задушавам лука в зехтина за 2 минути с черния пипер, червената пиперка, нарязана на купчета, и чесъна.
Следваща стъпка - добавям нарязаните ситно домати, наливам виното, пилешкия бульон, добавям киноата, граха и магданоза.
Задушавам под похлупак за около за около 15 минути или докато почти се изпари водата.
След като течността се е поизпарила и киноата е сварена, добавям скаридите, мидите, свареното пилешко месце и отново слагам капака и задушавам около 10 мин.
Ако са замразени, ги оставям 10 минути (морските дарове) ако са пресни - 5 минути.
Предложих това малко количество, за да прецените дали ви харесва вкусът на киноата!
Стана невероятно вкусна паеля и се хареса от всички опитали я.
Тайната на тази паеля с киноа и морски дарове е във виното и бульона, само със вода не се получава този вкус.
Добър апетит!
Коментари