Уелски сандвичи (rarebit)

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
07/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чедър - 160 г
  • сметана - 80 мл
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л., лимецово
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л., дижонска
  • кафява захар - 1 к.л.
  • тъмно пиво - 60 мл., Стаут, (нискоалкохолен)
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сандвичите използваме черен, соден или пълнозърнест хляб.

Настъргваме чедъра на едро ренде.

В нагорещен тефлонов тиган загряваме маслото и в него запържваме брашното. Работим на умерена температура и разбъркваме енергично.

Отстраняваме съда от котлона и прибавяме сметаната, като не спираме да бъркаме. Сместа трябва да е хомогенна.

Прибавяме горчицата, сос Уорчестър, захарта и тъмното пиво.

Неговия специфичен вкусов аромат, дължащ се на силно препечен немалциран ечемик, обогатява допълнително вкуса на cheese соса.

Връщаме отново соса на котлона и намаляваме температурата.

Добавяме настърганото сирене и разбъркваме, докато сместа стане с еднородна консистенция.

Внимаваме да не заври, тъй като ако сиренето е истинско, мазнината и протеините лесно се разделят.

Овкусяваме с черен пипер.

Намазваме cheese соса върху резените хляб и запичаме на грил плоча или парти грил.

Гарнираме Уелския сандвич със сезонни зеленчуци, можем да комбинираме сандвичите към зеленчукови супи, особено с любимата ни френска лучена супа..

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар