Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Дюнер с булгурени кюфтета

Дюнер с булгурени кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Дюнер с булгурени кюфтета
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Хич не му се плашете - взимате всичко готово и само го завивате - резултатът ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • кюфтета - 500 г булгурени
  • питки - 10 бр. лаваш или арабски питки
  • салата айсберг - 1/2 глава
  • домат - 3 бр.
  • сок от нар - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • пикантна паста - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху лаваша или разполовената по дебелина арабска питка с помощта на лъжица се размазват 2-3 булгурени кюфтета.

Върху тях се намазва от пикантната паста. Подреждат се нарязани парчета айсберг и домат.

Полива се с около 1-2 супени лъжици сок от нар и лимонов сок. Навива се на стегнато руло, което може да се среже под ъгъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
А някой да знае къде може да се намерят питки?
04.08.2016 10:54
никнай
никнай
С всичко което е написано съм съгласен но не и с името.
Плънката така завита в лаваша се нарича дюрюм или урап но не и дьонер (дюнер) ....
06.02.2016 21:08
Люси
Люси
Изглежда точно като тези които ядох преди време в Одрин!
30.11.2015 20:46