Начин на приготвяне
За сандвичите използваме черен, соден или пълнозърнест хляб.
Настъргваме чедъра на едро ренде.
В нагорещен тефлонов тиган загряваме маслото и в него запържваме брашното. Работим на умерена температура и разбъркваме енергично.
Отстраняваме съда от котлона и прибавяме сметаната, като не спираме да бъркаме. Сместа трябва да е хомогенна.
Прибавяме горчицата, сос Уорчестър, захарта и тъмното пиво.
Неговия специфичен вкусов аромат, дължащ се на силно препечен немалциран ечемик, обогатява допълнително вкуса на cheese соса.
Връщаме отново соса на котлона и намаляваме температурата.
Добавяме настърганото сирене и разбъркваме, докато сместа стане с еднородна консистенция.
Внимаваме да не заври, тъй като ако сиренето е истинско, мазнината и протеините лесно се разделят.
Овкусяваме с черен пипер.
Намазваме cheese соса върху резените хляб и запичаме на грил плоча или парти грил.
Гарнираме Уелския сандвич със сезонни зеленчуци, можем да комбинираме сандвичите към зеленчукови супи, особено с любимата ни френска лучена супа..