Начин на приготвяне
Джоланът се измива, подсушава се, намазва се с олио, овкусява се със сол, кимион и червен пипер.
Поставя се в тавичка и се добавят виното и малко вода. Прибавят се морковът, магданозът, чесънът, зърната черен пипер и дафиновият лист.
Всичко се покрива с фолио и свинското се пече 2 и 1/2 ч. в умерена до слаба фурна, докато костта започне лесно да се отделя от месото.
Картофите се нарязват на полумесеци.
Овкусяват се с подправките, овалват се в галета и брашно, поливат се с олио и се пекат на скара или тефлонов тиган до готовност.
Свинският джолан с картофи на фурна е много вкусен.
Прочети и вкусните тайни на крехкия свински джолан или опитай и другите ни предложения за джолан на фурна, а защо не и джолан чорба.
Коментари