Яйчена салата без майонеза

07/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене9 мин.
Общо19 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо634
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. XL
  • айсберг - 1/2 малка глава
  • червен лук - 1/2 малка глава
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • овче сирене - 110 г
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон, не много голям
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
  • шарена сол - 2 - 3 щипки или на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • маслини - 12 - 15 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, оставете ги да изстинат и обелете.

Накълцайте ги на ситно заедно с лука и айсберга. Натрошете сиренето на ситно, сложете магданоза, другите подправки, солта и зехтина.

Изцедете лимоновия сок, толкова колкото ви харесва, за да е балансиран вкусът и да не става прекалено кисело и да се разводнява салатата.

Разбъркайте хубаво, прехвърлете в чиния за сервиране и украсете със маслини и стръкчета магданоз.

Другият вариант е да сложите всички продукти в блендер и да пуснете за секунди на подходяща по-ниска степен, за да се раздробят на ситно, но не на каша. Така и всичко ще се смеси идеално и за секунди ще е готова.

У дома всички бяха очаровани колко вкусна яйчена салата се получи и аз ви препоръчвам да я опитате.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар