Начин на приготвяне
В купа настържете на едро ренде обелените картофи и яйцата. Към тях прибавете краставичките, нарязани на ситни кубчета, накълцания магданоз и отцедената риба тон. Подправете със сол и черен пипер.
Направете си домашна майонеза, с която ще объркаме салатата, за да я завършим.
За нея чукнете яйцето във висок и тесен съд. Сложете половината олио, щипка сол и лимонов сок.
Позиционирайте пасатор на дъното на съда и без да го мърдате включете уреда. Когато за секунди видите, че отдолу сместта побелява, наливайте на тънка струйка останалото олио и изтегляйте много бавно пасатора нагоре до цялостното емулгиране на сместта.
Майонезата е готова. Сложете я при всичко останало и разбъркайте.
Охладете яйчената салата и поднесете.
Добър апетит!