Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Яйчена салата без майонеза

Яйчена салата без майонеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яйчена салата без майонеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
19 мин.
Порции
2
"Един по-диетичен и вкусен вариант на любимата яйчена салата, каквато не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. XL
  • айсберг - 1/2 малка глава
  • червен лук - 1/2 малка глава
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • овче сирене - 110 г
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон, не много голям
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
  • шарена сол - 2 - 3 щипки или на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • маслини - 12 - 15 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, оставете ги да изстинат и обелете.

Накълцайте ги на ситно заедно с лука и айсберга. Натрошете сиренето на ситно, сложете магданоза, другите подправки, солта и зехтина.

Изцедете лимоновия сок, толкова колкото ви харесва, за да е балансиран вкусът и да не става прекалено кисело и да се разводнява салатата.

Разбъркайте хубаво, прехвърлете в чиния за сервиране и украсете със маслини и стръкчета магданоз.

Другият вариант е да сложите всички продукти в блендер и да пуснете за секунди на подходяща по-ниска степен, за да се раздробят на ситно, но не на каша. Така и всичко ще се смеси идеално и за секунди ще е готова.

У дома всички бяха очаровани колко вкусна яйчена салата се получи и аз ви препоръчвам да я опитате.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: