Начин на приготвяне
В тиган сипвам олио и запържвам лука, нарязан на ситно. Добавяме морковите, доматите и каймата, бъркаме, докато каймата стане на малки парченца.
Подгряваме водата и слагаме в нея бульоните, да се разградят хубаво.
Докато чакаме, нарязваме тавичка с олио и редим картофите, които предварително сме обелили и нарязали на кръгчета, след като покрием дъното, изсипваме водата в тигана, разбъркваме и заливаме картофите.
Редим отгоре отново картофи на колелца, докато покрием плънката. Печем 30 мин на предварително загрята на 250 градуса фурна.
Изваждаме тавата и редим кашкавала, предварително нарязан на тънки филийки, и отгоре редим домат, нарязан на кръгчета.
Запичаме мусаката за още 10 мин и след това може да декорира всеки с каквото желае!
Приятен апетит!