Унгарски Лечо

LiLi
LiLi
Новак
01/07/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 262
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се нарязват на колелца. Лукът се нарязва на филийки, а доматите - на четвъртинки.

Олиото се загрява и вътре се запържват филийките лук. Когато станат златисти на цвят прибавяме чушките. Свалете зеленчуците за момент от огъня и добавете червения пипер. Разбъркайте хубаво и върнете обратно на котлона.

Добавете 3-4 с.л. вода, сол и черен пипер и задушавайте 10 минути. Последно се слагат доматите и ястието се задушава до готовност на всички зеленчуци.

Може да се сготви с наденички, които се прибавям малко преди края на задушаването. Или с ориз, който също се прибавя преди края на готвенето и се задушава до готовност на ориза.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ели
Ели
07.10.2014 22:23
Страхотно ми се получи, мерси за рецептата ;)!
0
0
Лъчезар
Лъчезар
05.07.2013 17:54
Сега влизам за първи път в този сайт и съм тотално разочарован.Избирам българска кухня,а ми излиза някаква унгарска и някаква си не знам от коя страна,само не и българска кухня.Ще се помотам още малко тук и май,ще е за последно.
0
2