Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Унгарски сладкиш

Унгарски сладкиш

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k983
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Унгарски сладкиш
Снимка: Lenka
1 / 2
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Сладкиш за празници и обикновени дни, които ще ви напомня вкуса от едно време с всяка следваща хапка"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мас - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 200 г
  • за крема
  • шоколадов пудинг - 2 бр.
  • мляко - 700 мл
  • масло - 250 г
  • захар - 250 г
  • шоколад за готвене - 2 блокчета
  • мед
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:

Замесете тесто, разделете го на 5 части. Изпечете корите една по една.

Печете на 180°C за около 10 минути (уверете се, че корите ви остават светли).

Поставете ги на равна повърхност една до друга, за да се охладят.

Когато се охладят платките за тортата, нанесете пудинг крема.

За крема:

Смесете пудинга на прах със захарта и млякото - съгласно инструкциите на плика.

Сложете останалото мляко, захарта и шоколада да заврат, след това добавете пудинга на прах и варете на слаб огън, докато се сгъсти. Оставете да се охлади.

Когато се охлади, добавете масло и разбъркайте добре, за да се получи еднороден сладкарски крем.

Намажете всяка кора. Накрая намажете с мед и поръсете със смлените орехи унгарския сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия М.
Наталия М.
Изглежда много апетитно! Непременно ще опитам и тази рецепта.
14.06.2021 12:56