Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и орехи

Бисквитена торта с маскарпоне и орехи

Бисквитена торта с маскарпоне и орехи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Мислите си, че всички бисквитени торти са еднакви, но не е така - опитайте тази и няма да искате да погледнете друга"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 250 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • халва - 150 г
  • бисквити - 1 пак
  • кафе - нес - 200 мл
  • бейлис - 2 капачки
  • орехи - Пекан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кафето, като загреете водата и го разтворете. Оставете да изстине. Сложете бейлиса и разбъркайте.

В купа сложете сметаната, маскарпонето и халвата (натрошена). Разбъркайте с миксер за една минута.

Във форма за торта с падащо дъно, наредете ред бисквити, напоени в кафето. Сложете част от крема и поръсете с натрошени орехи.

Подредете втори ред с напоени бисквити и изсипете останалия крем. Загладете и оставете в хладилника за една нощ. Извадете и декорирайте бисквитената торта с цели и натрошени орехи.

* При сервиране може да полейте с малко топинг карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: